Energie-investeringsaftrek benutten

Energie-investeringsaftrek benutten

Als je bepaalde energiebesparende maatregelen neemt, kun je als ondernemer energie-investeringsaftrek claimen. Je vindt de bedrijfsmiddelen die hiervoor in aanmerking komen in de Energielijst die jaarlijks wordt geactualiseerd. Uit een evaluatie over de periode 2012-2017 blijkt dat de regeling daadwerkelijk heeft bijgedragen aan energiebesparing.

De Energie-Investeringsaftrek (EIA)  is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag je van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2018 is dit 58% van de investering.

Je komt in aanmerking voor de EIA als je investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende 4 voorwaarden:

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst. Je kunt de energielijst downloaden van de internetsite van RVO.nl.
  • Je kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Alles weten over energie en aftrekbaarheid hiervan? Neem hier contact met ons op!