Berekenen transitievergoeding

Hoe wordt de transitievergoeding berekend?

Het berekenen van de transitievergoeding bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: het maandsalaris van uw werknemer en de duur van de arbeidsovereenkomst (aantal dienstjaren). Onder het maandsalaris wordt begrepen het bruto maandsalaris, 13e maand, structureel overwerk, vakantiegeld, structurele winstverdeling en vaste (ploegen)toeslag(en). Wil je weten wat de hoogte van de transitievergoeding is, vul dan de rekentool in. Bekijk ook eens de algemene pagina transitievergoeding!

Heb je een vraag? Neem contact op!

Suzan van den Brand
Juriste

Juridisch advies

 040-2810371
 Suzan@baskuul.nl

Wanneer heb jij recht op een transitievergoeding?

Je ontvangt een transitievergoeding als jouw dienstbetrekking eindigt door ontslag na toestemming van UWV, door de kantonrechter of middels wederzijds goedvinden. Ook is de transitievergoeding beschikbaar als een tijdelijk contract eindigt en de werkgever niet verlengt. Verder heb je recht op de vergoeding als u zelf de arbeidsovereenkomst beëindigt vanwege ernstig verwijtbaar handelen of nalaten door de werkgever. Het dienstverband moet 2 jaar of langer hebben geduurd.

Transitievergoeding tijdig ontvangen

U moet de transitievergoeding binnen 1 maand na afloop van de dienstbetrekking ontvangen. Een vlotte uitkering is noodzakelijk, omdat de mogelijkheid om de kantonrechter te laten beslissen over een geschil over de transitievergoeding, binnen 3 maanden na afloop van dienstbetrekking vervalt. Als de werkgever de transitievergoeding niet tijdig betaalt, is hij wettelijke rente (2%) verschuldigd. U heeft 3 maanden de tijd om een verzoekschrift in te dienen bij de kantonrechter om uw transitievergoeding op te eisen, mocht uw werkgever niet willen of kunnen betalen.

Transitievergoeding niet ontvangen?

Denkt u recht te hebben op een transitievergoeding, maar weigert uw werkgever te betalen? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze arbeidsjuristen!

Onze juristen zijn bereikbaar, neem contact op of mail naar suzan@baskuul.nl. Ons pand is gevestigd aan de Wildeman 14 te Eindhoven. Of je nu belt of mailt, dit contactmoment is gratis en vervolgens is het aan jou om te besluiten of wij jou verder kunnen helpen. Het eerste gesprek is gratis. Aarzel dus niet en bel of mail snel!

Tip: bekijk ook eens onze LinkedIn pagina en laat je verrassen door steeds nieuwe tips en nieuwtjes!