BELANGRIJK OM TE WETEN

Als je een ontslagvergoeding op jouw bankrekening wilt ontvangen, moet je over het bedrag (inkomsten)belasting betalen. Het bedrag wordt namelijk bij jouw inkomen opgeteld en vervolgens belast. Vaak valt een ontslagvergoeding gedeeltelijk of geheel in de hoogste belastingschaal van 51,75%. Jouw werkgever houdt de belasting in en maakt de netto ontslagvergoeding over op jouw bankrekeningnummer.

De hoogte van het belastingpercentage hangt af van het totale inkomen, dus voor het bepalen van de belastingschaal tel je het jaarinkomen en de ontslagvergoeding bij elkaar op. Onderstaand tref je de belastingschalen aan, zodat je weet in welke schaal je valt en daarmee welk belastingpercentage geheven wordt over de ontslagvergoeding.

(gegevens bijvoegen uit de brochure “transitievergoeding & ontslag”, blz. 37 rechtsonderaan)

Voorbeeldberekening:

Als je een belastingvoordeel wilt, dan zijn er verschillende opties. Zo kun je de bruto transitievergoeding (deels) gebruiken om outplacement en opleidingen te kopen. Over dat gedeelte hoef je dan geen belasting te betalen. Een bijkomend voordeel is dat er dus een groter bedrag beschikbaar is voor outplacement of een opleiding dan wanneer je de vergoeding na aftrek van de belasting op jouw bankrekening laat uitbetalen. Over het deel van de transitievergoeding dat je niet gebruikt voor outplacement en/of een opleiding, betaal je uiteraard wel gewoon belasting. Zo zijn er nog een paar andere mogelijkheden om belasting te besparen over jouw transitievergoeding. Belangrijk hierin is dat jij de juiste keuze maakt. Onze belastingadviseurs helpen u graag verder en zetten alle mogelijkheden voor u op een rijtje en berekenen daarbij uw belastingvoordeel.

Heb je een vraag? Neem contact op!

Suzan van den Brand
Juriste

Juridisch advies

 040-2810371
 Suzan@baskuul.nl

Laat nu je transitievergoeding berekenen!

Hoe wordt een transitievergoeding berekend?

Het is voor werknemers vaak niet eenvoudig om te doorgronden of een transitievergoeding aan alle gestelde eisen voldoet of voor verbeteringen vatbaar is. Daarom controleren onze juristen nu jouw transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: het maandsalaris van uw werknemer en de duur van de arbeidsovereenkomst (aantal dienstjaren). Onder het maandsalaris wordt begrepen het bruto maandsalaris, 13e maand, structureel overwerk, vakantiegeld, structurele winstverdeling en vaste (ploegen)toeslag(en). Wil je weten wat de hoogte van de transitievergoeding is, vul dan de rekentool in.