De transitievergoeding

De transitievergoeding is een wettelijk verplichte uitkering waar een werknemer recht op heeft in diverse ontslagsituaties. De werkgever is verplicht deze vergoeding te betalen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe deze vergoeding in elkaar zit. Lees hieronder meer over de berekening van de vergoeding zodat jij goed voorbereid bent!

Hoe wordt de transitievergoeding berekend?

De hoogte van de transitievergoeding bij ontslag bepaal je op basis van 2 onderdelen. Namelijk het maandsalaris van de werknemer en het aantal dienstjaren. Onder het maandsalaris valt het bruto maandsalaris, een 13e maand, structureel overwerk, vakantiegeld, structurele winstverdeling en vaste toeslag(en). Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen wat nu precies de hoogte van de vergoeding is. Wil je meteen weten wat de hoogte van de transitievergoeding is, vul dan de rekentool in.

De mogelijke situaties

Huidige situatie (2019) klik hier om naar de bereken-tool te gaan!

  • 1/3 van het maandsalaris per gewerkt dienstjaar voor de eerste 10 dienstjaren
  • Daarna 1/2 maandsalaris per dienstjaar (bij meer dan 10 dienstjaren)

Voor 50-plussers geldt een overgangsregeling, omdat zij moeilijker een nieuwe baan kunnen vinden dan jongere werknemers. Deze overgangsregeling geldt indien een werknemer 50 jaar of ouder is en minimaal 10 dienstjaren heeft. In dat geval ben je 1 maandsalaris verschuldigd per gewerkt dienstjaar dat de werknemer na zijn/haar 50e in dienst is. Voor de dienstjaren die de werknemer voor zijn/haar 50e in dienst is, geldt de reguliere berekeningswijze. Deze hogere vergoeding voor 50-plussers geldt niet voor kleine MKB werkgevers (met minder dan 25 werknemers) en vervalt per 1 januari 2020!

In 2019 is er een maximum van € 81.000,- of maximaal 1 bruto jaarsalaris als dat hoger is dan € 81.000,-

Situatie per 1 januari 2020:  klik hier om naar de bereken-tool te gaan!

  • 1/3 van het maandsalaris per gewerkt dienstjaar.

In 2019 ontvangen 50-plussers en werknemers met een dienstverband langer dan 10 jaar een hoger bedrag. Dit onderscheid vervalt per 1 januari 2020. Vanaf 2020 gaat elke berekening volgens dezelfde formule. Daar staat tegenover dat een transitievergoeding verschuldigd is vanaf dag 1 van de arbeidsovereenkomst. In 2019 is dat pas na een minimaal 2-jarig durend dienstverband.

Ook in 2020 is er een maximum: € 81.000,- of maximaal 1 bruto jaarsalaris als dat hoger is dan € 81.000,-

Heb je een vraag? Neem contact op!

Suzan van den Brand
Juriste

Juridisch advies

 040-2810371
 Suzan@baskuul.nl

Laat nu de transitievergoeding berekenen!

Hoe wordt een transitievergoeding berekend?

Het is voor werknemers vaak niet eenvoudig om te doorgronden of een transitievergoeding aan alle gestelde eisen voldoet of voor verbeteringen vatbaar is. Daarom controleren onze juristen nu jouw transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: het maandsalaris van uw werknemer en de duur van de arbeidsovereenkomst (aantal dienstjaren). Onder het maandsalaris wordt begrepen het bruto maandsalaris, een 13e maand, structureel overwerk, vakantiegeld, structurele winstverdeling en vaste (ploegen)toeslag(en). Wil je weten wat de hoogte van de transitievergoeding is, vul dan de rekentool in.