Vaststellingsovereenkomst

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Wanneer een werkgever en een werknemer met wederzijds goedvinden de arbeidsovereenkomst willen beëindigen, is het noodzakelijk om de onderlinge afspraken in een schriftelijke overeenkomst vast te leggen. Dit wordt gedaan in een vaststellingsovereenkomst of een beëindigingsovereenkomst. De inhoud van een vaststellingsovereenkomst is vormvrij. Dit betekend dat een werkgever en een werknemer zelf bepalen wat er in de vaststellingsovereenkomst staat. Een transitievergoeding is geen wettelijk recht voor een werknemer bij deze wijze van beëindiging, maar dit wordt wel vaak meegenomen in de onderhandelingen. Omdat de vaststellingsovereenkomst vormvrij is, is het van belang kritisch naar de inhoud te kijken.

Benieuwd of jouw vaststellingsovereenkomst aan alle voorschriften voldoet en het maximale voor jouw situatie oplevert? Kom dan vrijblijvend langs en wij checken gratis jouw vaststellingsovereenkomst. Verbeteringen of aanpassingen zullen wij in overleg tegen betaling uitvoeren. Neem contact op of maak direct een afspraak in onze digitale agenda.

Bestand in PDF, RTF of TXT

Heb je een vraag? Suzan helpt je graag verder!

Suzan van den Brand
Juriste

Juridisch advies

 040-2810371
 Suzan@baskuul.nl

Heb jij al een goede overeenkomst?

Laat onze ervaren juristen, gespecialiseerd in het Arbeidsrecht en het Ontslagrecht, jou gratis adviseren òf jouw vaststellingsovereenkomst gratis controleren. Daarbij beoordelen wij of deze overeenkomst rechtsgeldig en correct opgesteld is door jouw werkgever. Daarnaast bekijken onze juristen of je recht recht hebt op een (WW-) uitkering en of de aangeboden ontslagvergoeding hoog genoeg is. Upload hieronder gemakkelijk jouw overeenkomst en maak gebruik van gratis advies van onze juristen! Deze eerste controle is geheel gratis en vrijblijvend. Wanneer er onjuistheden of mankementen in de vaststellingsovereenkomst te vinden zijn, adviseren onze juristen jou daarover. Er worden pas kosten gemaakt wanneer jij de overeenkomst aangepast wilt hebben of een tegenvoorstel laat opstellen. In de praktijk blijkt het vaak zo te zijn dat jouw werkgever deze kosten vergoedt!

Vragen of onduidelijkheden voor het indienen van jouw overeenkomst?

Heb je nog vragen of wil je liever een Arbeidsjurist spreken voordat jij jouw overeenkomst upload en verstuurt?

Onze juristen zijn bereikbaar op ons algemene telefoonnummer 040 – 2810371 of mail naar suzan@baskuul.nl. Ons pand is gevestigd aan de Wildeman 14 te Eindhoven. Of je nu belt of mailt, dit contactmoment is gratis en vervolgens is het aan jou om te besluiten of wij jou verder kunnen helpen. Het eerste gesprek is gratis. Aarzel dus niet en neem contact op!!