Bedrijfsoverdracht

Dé expert voor jouw bedrijfsoverdracht binnen Eindhoven en omstreken!

Bedrijf overdragen

Het proces

Elke ondernemer komt een keer voor de keuze te staan of het bedrijf moet worden beëindigd of dat er sprake gaat zijn van bedrijfsoverdracht. Een correcte informatieoverdracht tussen verkopers en kopers is dan van groot belang. Met name bij een overdracht of overname komen veel vragen naar boven. Het is van belang om deze vragen op te lossen en zo het proces van overdracht soepel te laten verlopen. Daarnaast is dat ook van belang om tot een (voor beide partijen) acceptabele koopsom te komen.

Ondersteuning

Wij ondersteunen jou graag in het proces van overdracht. Van alle voorbereidingen tot en met het waarderen van de onderneming, de begeleiding van de onderhandelingen en het opstellen van de uiteindelijke contracten. Wij kunnen een objectieve blik op de betreffende zaak werpen. In de praktijk blijkt namelijk dat het van een afstand bekijken van een situatie voor veel nieuwe invalshoeken kan zorgen.

Methoden

De waarde van een onderneming kan men op verschillende manieren vaststellen. Afhankelijk van onder andere de soort onderneming, de omvang van het bedrijf en de toekomstige verwachtingen wordt een keuze gemaakt uit de diverse waarderingsmethodieken. Denk bijvoorbeeld aan de intrinsieke waarde van de aandelen en de rentabiliteitswaarde. Maar ook een combinatie van deze twee of een vorm van de Discounted Cash Flow methode kan gebruikt worden. De juiste methode zorgt voor een realistisch beeld van de waarde van jouw onderneming. 

Ervaring & rust

Inmiddels hebben wij een behoorlijke ervaring in overnametrajecten. Hierin blijven wij met beide benen op de grond staan. We ondersteunen onze klanten bovendien ook met een andere bril naar hun onderneming te kijken en buiten hun comfortzone te treden. Hierdoor zijn zij optimaal voorbereid op het onderhandelingsproces én op de knopen die doorgehakt moeten worden.

Wat bieden wij jou?

De experts van Baskuul

Helpen jou bij jouw bedrijfsoverdracht of -opvolging. Ook voor andere vragen of adviezen kan je natuurlijk bij ons terecht.
Baskuul Adviseurs staat ondernemers graag te woord bij vragen met betrekking tot bedrijfsoverdracht en de waardering van ondernemingen. Sta jij voor de keuze van bedrijfsoverdracht of wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op of maak direct een afspraak in onze agenda!

Direct contact

"*" geeft vereiste velden aan