TVL-regeling

De TVL-regeling

Er is inmiddels meer bekend geworden over de Tegemoetkoming Vaste Lasten-regeling (TVL). Wat hierover bekend is geworden, lees je hieronder.

Even ter herhaling, de TVL-regeling is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten. Als je als ondernemer minimaal 30% omzetverlies hebt door de coronacrisis én je moeite hebt met het betalen van de vaste lasten van jouw mkb-onderneming, dan kun je in aanmerking komen voor de TVL-regeling als je aan alle voorwaarden voldoet.

Deze regeling is voor de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 tijdelijk opengesteld voor alle sectoren met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, holdings, huishoudens, publiek gefinancierde scholen en (internationale) overheidsinstellingen. Dit betekent dat de  SBI-code voor deze periode niet leidend is voor het in aanmerking komen van deze regeling (dit was voorheen wel het geval). Vanaf 1 januari komt deze versoepeling te vervallen en wordt de SBI-code weer leidend.

Aanvraag TVL-regeling

Zojuist is bekend geworden dat de TVL-regeling vanaf 25 november aangevraagd kan worden t/m 29 januari 2021. Tevens is bekend geworden dat horecagelegenheden een eenmalige opslag krijgen, bovenop de TVL-subsidie. Dit wordt de Horeca Voorraad en Aanpassing subsidie (HVA) genoemd en deze extra subsidie wordt automatisch toegekend bij een TVL-aanvraag. Dit gebeurd op basis van de SBI-code. Voor wat betreft ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche geldt dat zij in het 4e kwartaal van 2020 een vast bedrag kunnen krijgen, op basis van hun TVL-subsidie in de zomermaanden. Deze aparte module wordt momenteel verder uitgewerkt en komt later met terugwerkende kracht beschikbaar voor de evenementenbranche. Hierover is nog niet meer bekend.

Kom jij in aanmerking?

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de TVL-subsidie of heb je hulp nodig bij de aanvraag, wij helpen jou graag verder! Let op: als je wil dat wij de aanvraag voor jou doen, dan hebben we een ketenmachtiging van jou nodig. Wij kunnen deze machtiging gemakkelijk voor jou regelen en zo de aanvraag voor jou doen. Neem contact op om de aanvraag met ons te regelen!

Tags:
Baskuul sluit zich aan bij OAMKB

Belangrijk nieuws! Baskuul Adviseurs sluit zich aan bij oamkb

Al jaren streven wij ernaar om onze klanten de beste dienstverlening te bieden. Bij Baskuul geloven we in betrokkenheid, meedenken en voortdurende optimalisatie. Om deze kwalitatieve dienstverlening te waarborgen, hebben we besloten om een strategische stap te zetten naar de toekomst: Baskuul Adviseurs is nu onderdeel van oamkb.