Eindejaarstips 2019


Het jaar is weer bijna ten einde en daarom is het tijd om te bekijken welke actiepunten en eindejaarstips voor 2019 belangrijk zijn. Klik hier en bekijk meteen alle artikelen!

In het document vind je verschillende artikelen over allerlei thema’s gericht op fiscale, juridische, financiële en andere advieszaken. Of je nu ondernemer bent of particulier, voor allen gelden een aantal belangrijke actiepunten!

Er zijn een aantal belangrijke actiepunten aan het einde van 2019. Onder meer:

Wet arbeidsmarkt in balans per 1 januari 2020 van kracht

Per 1 januari 2020 is het dan zover: de nieuwe wet arbeidsmarkt in balans gaat dan echt van start. Hier hebben we eerder al veel over gecommuniceerd en belangrijk is dat jij vóór het einde van het jaar alles geregeld hebt. Lees hier meer over op de pagina’s 13 t/m 15.

Lees er alles over in het artikel >>>

Vervroegd dividend uitkeren of juist niet, aanpassing tarief vennootschapsbelasting

Het tarief voor de dividendbelasting gaat omhoog, betekent dit dat je vervroegd dividend moet gaan uitkeren of juist niet? In eerste instantie zou het logisch lijken om gebruik te maken van het lagere tarief dat nu nog geldt, maar dit is niet altijd het geval.

Ook het tarief voor de vennootschapsbelasting gaat op de schop, als is het de andere kant op. De tarieven gaan stapsgewijs omlaag. Dit betekent dat slim omgaan met de winstgrenzen geld kan schelen.

Lees er alles over in het artikel >>>

Laatste kans afkoop pensioen met korting of omzetten in ODV

Het pensioen in eigen beheer is al een tijdje aan het uitfaseren. Twee van de drie opties vervallen aan het einde van dit jaar. Zorg dus dat je tijdig een keuze maakt als je van een van deze opties gebruik zou willen maken. De opties staan in het artikel nogmaals uiteengezet samen met de overige informatie.

Lees er alles over in het artikel >>>

 

Veel leesplezier,

Het Baskuul team!