Subsidie elektrische auto

Subsidie elektrische auto


Elektrische auto particulieren

De overheid wil de aanschaf van elektrische auto’s onder particulieren stimuleren. Dit willen ze doen door subsidie op de aanschaf van een elektrische auto voor particulieren toe te kennen. Het gaat hier om auto’s die vallen in de kleinere en compacte middenklasse. Het ministerie van infrastructuur en waterstaat heeft hiervoor de subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren gepubliceerd. De subsidieregeling gaat in eerste instantie om de jaren 2020 en 2021.

Aanvragen subsidie elektrische auto

Om de subsidie aan te kunnen vragen, moet de aanvrager ingeschreven staan op een woonadres in Nederland. De aanvraag kan ook alleen door natuurlijke personen worden gedaan. Dit betekent dat de aanvraag niet namens een bedrijf gedaan mag worden. Ook moet om de subsidie te verkrijgen sprake zijn van een personenauto die voor 100% elektrisch aangedreven is, met een minimale actieradius van 120 kilometer. Alleen een elektrische auto die ook daadwerkelijk als dusdanig geproduceerd is, voldoet aan de voorwaarden. Een omgebouwde auto valt daarmee bijvoorbeeld buiten de subsidiemogelijkheden. Als laatste voorwaarde moet de aanschafprijs van de elektrische auto ook tussen de € 12.000 en € 45.000 liggen.

De subsidie

Onder deze regeling mag subsidie aangevraagd worden voor de aanschaf maar ook voor de lease van een elektrische personenauto. Het mag zowel gaan om een gebruikte als een nieuwe auto. De subsidie bedraagt € 2.000 voor een gebruikte auto en € 4.000 voor een nieuwe auto. Deze subsidie mag overigens maar eenmaal per persoon aangevraagd worden. Aanvragen is mogelijk vanaf 1 juli 2020 via de website van het RVO.

Contact

Wil jij meer weten over de subsidie op aanschaf van een elektrische auto of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met een van onze experts. Zij zijn op de hoogte van deze regeling en helpen jou graag met de aanvraag en daarnaast met andere zaken.

Fijne dag,

Het Baskuul team.