Tips en Tricks | mei 2019


Zorg dat je up-to-date blijft en lees alles over recente en relevante ontwikkelingen met onze tips van mei, op een rijtje gezet door onze specialisten.

In de tips van mei zijn allerlei thema’s terug te vinden voor ondernemers, werkgevers en werknemers, de DGA en voor elke belastingbetaler!

Belangrijke thema’s mei:

Huren auto van de zaak voorkomt bijtelling niet

Heeft de bv (de werkgever) een auto aan  ter beschikking gesteld en wordt daar minder dan 500 km per jaar privé mee gereden? In dat geval hoef je geen bijtelling wegens privégebruik bij je inkomen te tellen. Wèl moet je dit geringe privégebruik aantoonbaar kunnen maken. Meestal wordt hiervoor een sluitende kilometeradministratie bijgehouden. Maar huurt je die auto van de zaak tijdens vakanties van je bv, dan krijgt je alsnog de bijtelling aan je broek, omdat de auto tijdens je vakantie nog steeds door debv aan jou ter beschikking wordt gesteld. De vakantiekilometers met de auto van de zaak tellen dan mee bij de beoordeling of de 500km-grens wordt overschreden.

Tips mei: Lees er alles over in het artikel >>>

Wat ga jij doen met jouw persioen?

Misschien heeft u het lange tijd voor u uitgeschoven, maar 2019 is het jaar waarin u echt een beslissing moet nemen.
Wat gaat u doen met uw pensioen in eigen beheer? Kiest u voor afkoop met een korting (19,5%) of toch voor
omzetting in een oudedagsverplichting (ODV)? Of kiest u ervoor om uw op 31 december 2016 bestaande pensioenaanspraken gewoon als pensioen te laten uitkeren vanaf bijvoorbeeld uw 67ste verjaardag? Wilt u gebruikmaken van de afkoop of de ODV-optie? In dat geval moet u die keuze dit jaar maken, want daarna vervallen deze mogelijkheden.

Tips mei: Lees er alles over in het artikel >>>

Wettelijk minimunloon jongeren tot ruim 19% hoger

De verhoogde bedragen van het wettelijk minimumloon per 1 juli a.s. zijn gepubliceerd. Hieruit blijkt dat met namede bedragen voor 18-jarigen t/m 21-jarigen aanzienlijk worden verhoogd. Ten opzichte van de bedragen van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2019 krijgen 21-jarigen ruim 19% meer loon, 20-jarigen bijna 15,7%, 19-jarigen ruim 10,4% en 18-jarigen ruim 6,5% meer loon. Je zal deze forse stijging van de loonkosten waarschijnlijk moeten doorberekenen in de vergoedingen voor uw producten en diensten.

Tips mei: Lees er alles over in het artikel >>>

Op de hoogte blijven?

Volg Baskuul Accountants en Adviseurs dan op LinkedIn en Facebook waar we regelmatig interessante content plaatsen.

Zijn er nog onderwerpen waar jij graag meer over wil weten? Laat het ons vooral weten, zodat wij één van onze experts kunnen inzetten om alle nuttige informatie voor jou in een kort en duidelijk verhaal neer te zetten! Uiteraard staan wij ook open voor alle feedback die jij op onze artikelen kan en wil geven.

Tip: Wil jij zonder abonnementskosten informeel maar serieus netwerken? Neem eens een kijkje bij Loods61! Elke vierde vrijdag vanaf 17:00 uur kan iedere ondernemer binnenlopen en is diegene welkom om met de andere ondernemers kennis te maken en te netwerken.

Veel leesplezier,

Het Baskuul team!

Heb je een vraag? Tom helpt je graag verder!

Tom Diender
Belastingadviseur/
Commercieel Manager