Tips oktober

Tips en Tricks | oktober 2019


Zorg dat je up-to-date blijft en lees alles over recente en relevante ontwikkelingen, op een rijtje gezet door onze specialisten. Lees snel verder in ons artikel: Tips oktober! Klik hier en bekijk meteen alle artikelen!

In het artikel zijn er allerlei thema’s terug te vinden voor ondernemers, werkgevers en werknemers, de DGA en voor elke belastingbetaler!

Enkele van de belangrijke thema’s van oktober:

Nieuwe fase Brexit met nieuwe premier Johnson

Met de komst van de nieuwe premier Johnson is er weer een nieuwe fase aangebroken in de Brexit-procedure. Als het aan deze premier ligt, is het
Verenigd-Koninkrijk (VK) op 31 oktober a.s. geen EU-lidstaat meer mèt of zonder Brexit-deal.

Lees er alles over in het artikel >>>

AOV niet de enige optie

Als u een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) bent, valt u niet onder de werknemersverzekeringen. In Nederland zijn
er inmiddels al meer dan anderhalf miljoen zzp’ers van wie het merendeel zich echter niet heeft verzekerd voor arbeidsongeschiktheid,
terwijl voor 60% van hen de werkzaamheden uit hun onderneming het hoofdinkomen vormen. De AOV is dan niet de enige optie.

Lees er alles over in het artikel >>>

Wijzigingen in de WW-premie op komst

Per 1 januari 2020 is de wet arbeidsmarkt in balans van kracht. Dit heeft ingrijpende wijzigingen voor ondernemers met personeel als gevolg. Een van de gevolgen betreft wijzigingen in de WW-premie. Deze hangt vanaf 1 januari 2020 namelijk niet meer af van de sector waarin een bedrijf door de Belastingdienst is ingedeeld.

Lees er alles over in het artikel >>>

Veel leesplezier,

Het Baskuul team!